Pirkimo-pardavimo sutartis

Sistema teisės normų, kuriomis nustatomi, įtvirtinami arba kurių pagrindu pasibaigia (netenka teisinės galios) visuomeniniai teisiniai santykiai, kurių pagrindinė (arba viena iš reguliavimo) priemonių arba santykių dalykas yra sutartis.

Pirkimo-pardavimo sutartis

Standartinė Viktorija25 » 2011-12-07 00:12

Laba diena, noreciau paklausti ar galima nutraukti "Regitroje" pasirasyta automobilio pirkimo-pardavimo sutarti? PVZ.: savininkas J.P pasirase pirkimo-pardavimo sutarti su pirkeju V.S. ,bet buves savininkas J.P. nori nutraukti ta sutarti ir atgauti savo automobili, ar tai imanoma?
Vartotojo avataras
Viktorija25
Naujokas (-ė)

Re: Pirkimo-pardavimo sutartis

Standartinė xkopas » 2011-12-07 08:43

Pagal Civilinio kodekso 6.317 str. 1 d., pardavėjas privalo pagal pirkimo–pardavimo sutartį perduoti automobilį pirkėjui, t. y. jam valdyti nuosavybės (patikėjimo) teise, ir patvirtinti nuosavybės teisę į automobilį. Kai ši pareiga įvykdoma, pirkėjas tampa automobilio savininku. Taigi šiuo atveju J.P. galės atgauti automobilį tik tuo atveju, jeigu V.S. sutiks jį jam parduoti ir kaina bus abiem šalim tinkama.

http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... _id=411870 LR Civilinis kodeksas
Vartotojo avataras
xkopas
Senbūvis (-ė)

Standartinė kliedesys » 2011-12-07 09:40

galima nutraukti "Regitroje" pasirasyta automobilio pirkimo-pardavimo sutarti?

Negalima.
Jeigu pardavėjas nori atgauti automobilį, jis turės pirkėjui pasiūlyti iš naujo sudaryti pirkią-pardavimą. Kitaip nieko nesigaus.
Vartotojo avataras
kliedesys
Aktyvus naujokas (-ė)

Standartinė Viktorija25 » 2011-12-07 12:12

Aciu uz atsakymus, tai kaip supratau anuliuot negalima, tik vel pasirasyt nauja pirkimo pardavimo sutarti?
ir kaip dabar bus pirkejui V.S. del pinigu deklaravimo? ar tiesiog kaip pasirasys kad atgal parduoda nereiks deklaruoti?Ar reiks bet tik ta suma bus nuline?Ar pirkejui V.S. firmos direktoriui, nuo to skaiciuosis vistiek mokesciai valstybei?
Vartotojo avataras
Viktorija25
Naujokas (-ė)

Standartinė andriuchacha » 2012-03-19 17:49

Pirkau automobili, su savininku pasiraseme pirkimo - pardavimo sutartis, sumokejau savininkui pinigus, taciau nei savininkas nei as nebuvome regitroje perregistruoti automobilio mano vardu, dabar savininkas nenori perduoti man automobilio, ar yra galimybe man atgauti automobili teismo keliu, turint tik tvarkingai uzpildyta pirkimo - pardavimo sutati?
Vartotojo avataras
andriuchacha
Naujokas (-ė)

Standartinė LaurasG » 2012-03-19 17:54

andriuchacha rašė:Pirkau automobili, su savininku pasiraseme pirkimo - pardavimo sutartis, sumokejau savininkui pinigus, taciau nei savininkas nei as nebuvome regitroje perregistruoti automobilio mano vardu, dabar savininkas nenori perduoti man automobilio, ar yra galimybe man atgauti automobili teismo keliu, turint tik tvarkingai uzpildyta pirkimo - pardavimo sutati?

Yra. Parasykite man lauras.gsn@gmail.com
Nenuobodiems klausimams - lauras.gsn@gmail.com
LaurasG
Atkaklus senbūvis (-ė)

Standartinė andriuchacha » 2012-03-19 19:57

Pirma karta susiduriu su tokiais dalykais, nuo ko reiktu viska pradeti? kur kreiptis? ar reikalingas advokatas?
Vartotojo avataras
andriuchacha
Naujokas (-ė)

Standartinė Andrius » 2012-03-25 00:04

Na jei nežinote, tada geriausiai kreiptis į teisininkus ar advokatus.
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

Standartinė Kin » 2012-07-04 09:26

Pirkdami automobili visada atsiskaitykite, tik tada kai jau perrasote dokumentus "Regitroje". Taip niekada nebus papildomu problemu del savininko perdavimo ir taip "regitroje" patikrins ar automobilis nera paieskomas, ar turi tvarkingus dokumentus ir panasiai.
http://www.watchland.lt - Laikrodziai ir aksesuarai
Vartotojo avataras
Kin
Naujokas (-ė)

Grįžti į Sutarčių teisė

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių