Santuoka su uzsieniečiu ar užsieniete

Sužadėtuvės, santuokos sudarymas, vaikų ir tėvų teisės ir pareigos, santuokos nutraukimas ir pan.

Standartinė Saulele » 2011-03-29 00:09

Sveiki. Esu Lietuvos piliete, mano draugas Turkijos pilietis. Mees planuojame tuoktis, o veliau isvaziuoti gyventi i Anglija. Ar galima tuoktis tik Turkijoje, ar butina susituokti ir Lietuvoje? Bei kokiu dokumentu reiktu, kad susituoktume, o veliau galetume gyventi Anglijoje?
Vartotojo avataras
Saulele

ss

Standartinė titas » 2011-04-02 22:49

kai paskaitai komentarus kie klietuvaiciu savo makstis dovanoja babajams tai net kraupu darosi
Vartotojo avataras
titas

Standartinė Andrius20 » 2011-05-01 00:28

Laba diena, norėjau pasiteirauti, esu įteisinęs santuoką su Brazilijos piliete Lietuvoje. Ar jei leidžiama keliauti į kitas ES šalis ir ten apsistoti kartu su manimi kol bus svarstoma dėl leidimo laikinai gyventi gavimo Lietuvoje? Nes mums nėra galimybės grįžti ir gyventi jos šalyje, o ir skirtis tokiam ilgam laikui tikrai nesinori.
Vartotojo avataras
Andrius20

Seimos teise

Standartinė Aldus » 2011-05-25 15:21

Jeigu jums idomi informacija apie vedybas su ne Europos sajungos pilieciais uziekite i svetaine www.aldusltd.co.uk, manau, kad ten rasite ko jums reikia.
Sekmes
Vartotojo avataras
Aldus

Standartinė skatius » 2011-07-13 18:39

ketinu vesti meksikos piliete lietuvoje. neisivaizduoju nuo ko pradet dokumentus. ar uztektu 3 men, kuriuos ji galetu cia atvykusi buti? ir ar susituokus iskart automattiskai gautu daugiau laiko buti Lt ?
Vartotojo avataras
skatius

Re: Santuoka su uzsieniečiu ar užsieniete

Standartinė Diana1 » 2011-11-10 12:54

Mano mylimasis brazilijos pilietis. gyvename abu lietuvoje. taciau jo buvimo laikas lietuvoje (atvyko pasinaudojes turistine bevize galimybe) jau pasibaige. laukiame is jo salies atsiunciant reikalingu dokumentu santuokai (tuoksimes is meiles), taciau neramina tai, kad siuo metu jis lietuvoje gyvena nelegaliai. jau susikureme gyvenima cia, tad keisti salies nesinori. su kokiomis kliutimis galime susidurti siekiant iforminti santuoka? skaiciau, kad dauguma tokiu atveju, dideliu kliuciu nebuna, ir po vedybu, vyrui nebutina isvykti is salies, galima tvarkytis vedybu viza. planuojma netrukus vykti aplankyti jo artimuju keletui dienu. tik labai bijau kad isvykus gali jam nebeleisti sugryzti i lietuva... kokiu budu turetume griebtis kuo greiciau iteisinant jo buvima, kad nereiketu jam isvykti. nenorime buti atskirai nei dienos. ka jau kalbet apie menesiu menesius.....
Vartotojo avataras
Diana1
Naujokas (-ė)

Standartinė Andrius » 2011-11-17 18:05

Na išvykti tikrai nepatartina, nes ir taip jau pažeidęs įstatymus yra. Reikia jau tada sulaukti vizos išdavimo ar santuokos.
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

Santuoka su uzsieniečiu- dviguba pavarde

Standartinė Milisenta » 2011-11-23 13:44

Sveiki, esu LT piliete istekejusi uz Cekijos piliecio. Tuokemes Cekijoje, kur pasirinkus dviguba pavarde, man leido tik toki varianta: vyro pavarde+ mano pavarde (be bruksnelio). Kai atvykome i LT itraukti musu santuoka i LT apskaita bei pakeisti pasa, man isdave lietuviskaji santuokos liudijima, kur irase mano pavarde pagal LT istatymus: mano mergautine-vyro pavarde (paaiskino kad isimciu jokiu nera, taigi vel gali irasyti mane tiktai taip). Nauja pasa irgi turiu su LT variantu.

Klausimas (i kuri Cekijoje niekas kol kas negali duoti atsakymo): dabar turime 2 santuokos liudijimus- viename mano pavarde parasyta vienaip, kitame- kitaip bei pasa, kuriame pavarde irasyta kaip LT santuokos liudijime. Ar del to galime susidurti su sunkumais? Ar yra koks nors teisinis aktas, paaiskinantis t.t. teises normu konkurencija siuo atveju (kitaip tariant- ar LT pasas "nugales" CZ santuokos liudijima, ar LT turejo pripazinti varianta, irasyti CZ santuokos liudijime, nes santuoka buvo sudaryta Cekijoje?

Is anksto labai dekoju uz bet koki patarima!
Vartotojo avataras
Milisenta
Naujokas (-ė)

Standartinė Naktele » 2012-01-17 23:12

Laba diena,

Nezinau, ar galeste man padeti...bet visvien noriu paklausti. Situacija tokia: ruosiuosi isteketi uz Rumunijos piliecio paskui kartu vykti i Didziaja Britanija gyventi. Noriu paklausti, ar jam vedus mane, ty sengeno erdves salies piliete, visviena bus reikalingas darbo leidimas dirbti DB?nes RO nera sengeo erdveje ir DB yra taikomi apribojimai dirbti.

Busiu dekinga uz atsakyma.
Vartotojo avataras
Naktele

Standartinė zanulb » 2012-01-28 10:52

laba diena, as lietuve ir noriu sudaryti santuoka su Rusijos pilieciu cia Lietuvoje, kokiu dokumentu reikia jam ir man ? ir ar tures jis kaip vyras teise dazniau atvaziuoti i Lietuva? Aciu
Vartotojo avataras
zanulb
Naujokas (-ė)

Standartinė Nagisa » 2012-04-22 17:21

Laba diena! Noreciau kreiptis i jus del stai kokio klausimo..
Esu LR piliete, mano busimas vyras - Rusijos pilietis. Noretume tuoktis Rusijoje. Zinau kad turiu gauti pazyma apie seiminine padeti CMS,o po santuokos grizti i L ir.... ka tureciau padaryti.? kokius dokumentus pasidaryti, ar visus teks keisti (imsiu jo pavarde)? Per kiek laiko nuo santuokos sudarymo turiu grizti is uzsienio ir pakeisti pasa? Aciu.
Vartotojo avataras
Nagisa

Ankstesnis

Grįžti į Šeimos teisė

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias