Milisenta » 2011-11-23 13:44
Sveiki, esu LT piliete istekejusi uz Cekijos piliecio. Tuokemes Cekijoje, kur pasirinkus dviguba pavarde, man leido tik toki varianta: vyro pavarde+ mano pavarde (be bruksnelio). Kai atvykome i LT itraukti musu santuoka i LT apskaita bei pakeisti pasa, man isdave lietuviskaji santuokos liudijima, kur irase mano pavarde pagal LT istatymus: mano mergautine-vyro pavarde (paaiskino kad isimciu jokiu nera, taigi vel gali irasyti mane tiktai taip). Nauja pasa irgi turiu su LT variantu.
Klausimas (i kuri Cekijoje niekas kol kas negali duoti atsakymo): dabar turime 2 santuokos liudijimus- viename mano pavarde parasyta vienaip, kitame- kitaip bei pasa, kuriame pavarde irasyta kaip LT santuokos liudijime. Ar del to galime susidurti su sunkumais? Ar yra koks nors teisinis aktas, paaiskinantis t.t. teises normu konkurencija siuo atveju (kitaip tariant- ar LT pasas "nugales" CZ santuokos liudijima, ar LT turejo pripazinti varianta, irasyti CZ santuokos liudijime, nes santuoka buvo sudaryta Cekijoje?
Is anksto labai dekoju uz bet koki patarima!