Mano zeme kaimyno sklype

Klausimai susiję su nekilnojamu turtu, sklypais, daugiabučiais, sodų bendrijomis...

Mano zeme kaimyno sklype

Standartinė darymbala » 2012-02-21 21:07

Sveiki,

Prašau Jūsų patarimo, kokie galimi situacijos sprendimo būdai.

Atsiemiau žemę pagal išvadą Vilniaus raj. Buvo atlikti preliminarūs matavimai. 10 arų. žemės ūkio paskirties.
Dabar kai jau įformino nuosavybę registru centre, pasikvietėme matininką, kad pažiūrėtų tiksliai ribas.
Paaiškėjo, kad vienas sklypo kampas įlenda į kaimyno teritoriją 4 metrus, pas jį stovi galinga tvora, ir jis sako, kad turi padarytus geodezinius iš seniau ir viskas pas jį tvarkoje.
1)Kadangi tas mano sklypas yra netaisyklingos formos, man labai svarbus tas kampas, nes ten įvažiavimas ir jis pakankamai siauras.
2) Pas mane fakte nebelieka 10a, todėl Vilniaus rajone (avizieniai) nebeleidžiama keisti paskirtį į N.V, nes fakte reikia 10a.

Koks sprendimas galimas šioje situacijoje ?

Labai ačiū už patarimus.
Vartotojo avataras
darymbala

Re: Mano zeme kaimyno sklype

Standartinė Solana » 2012-02-21 22:29

Šiais laikais net ir preliminarius matavimus kai daro, geodezinius, ypač jei jau seniai jie įregistruoti, matininkas irgi žino, mato, tai bent jau dėl to neturėjo blogai plano padaryt. Paprašykit pas savo geodezininką tiesiog kaimyno ribas patikrinti.
Laisvę renkasi mažuma, o daugumai pakanka doro šeimininko. Salustijus, Istorijos.
Vartotojo avataras
Solana
Senbūvis (-ė)

Standartinė pipiras » 2012-02-21 22:54

Kaimynas paprasčiausiai gali meluoti dėl savo turimų geodezinių. Preliminarūs matavimai jūsų sklypo nebūtų irgi praėję, jei būtų kirtę svetimo sklypo ribą, tuo labiau geodezinių matavimų. Registrų centre plano patikros metu turėjo būti pastebėtas neatitikimas ir nebūtų buvę leista tokio plano tvirtinti ir sklypą įregistruoti. Ribos paprastai yra paženklinamos prieš įregistruojant registrų centre. :?:
Vartotojo avataras
pipiras
Aktyvus naujokas (-ė)

Standartinė darymbala » 2012-02-22 09:18

Ačiū už atsakymus,

Jeigu kaimynas meluoja ir neturi geodeziniu, tai ką man tuo metu daryti? Kokie galimi sprendimo variantai?

Prašyti gražiuoju, kad tvorą nugriautų (čia manau nesutiks) ar kreiptis į teismą ? Kiek gali tie teismai užtrukti, ar 100 % kad laimėsiu ?
Ačiū
Vartotojo avataras
darymbala

Standartinė pipiras » 2012-02-22 11:17

Ar kaimynas turi geodezinius, galit Registrų centre pasitikrint, paprašę . Kreipkitės į tą patį žemėtvarkos skyrių visų pirma su klausimais raštu. Žemėtvarkos skyrius taip pat turi visų sklypų duomenis ir patikrins. Teismai jau po to, kai tikrai žinosit savo sklypo ribas, t.y. ar tikrai kertasi su tvora.
Vartotojo avataras
pipiras
Aktyvus naujokas (-ė)

Grįžti į Nekilnojamo turto, žemės, statybų teisė

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias