LAIDAVIMAS

Reglamentuoja apmokestinimo, mokesčių mokėjimo, jų rinkimo klausimus, asmeninių ir įmonių finansų valdymą

LAIDAVIMAS

Standartinė sigizmunda1 » 2011-03-28 17:01

laba diena norejau paklausti kaip pasiielgti,pries 5 metus buvau laiduotoja imat paskola is kredito unijos kadangi zmogus kuriam laidavau nesumokejo paskolos iki galo tai bankas reikalauja kad as sumokeciau likusia paskolos dali ka daryti?
Vartotojo avataras
sigizmunda1

Re: LAIDAVIMAS

Standartinė zyzuole » 2011-03-28 17:48

sigizmunda1 rašė:laba diena norejau paklausti kaip pasiielgti,pries 5 metus buvau laiduotoja imat paskola is kredito unijos kadangi zmogus kuriam laidavau nesumokejo paskolos iki galo tai bankas reikalauja kad as sumokeciau likusia paskolos dali ka daryti?

Mokėti. Reikėjo galvoti prieš laiduojant.
Vartotojo avataras
zyzuole

Standartinė Andrius » 2011-04-27 21:02

Ir vėliau reikalauti iš nesumokėjusio asmens grąžinti Jums nesumokėtą sumą.
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

Standartinė Inga1989 » 2011-10-10 23:46

Situacija yra tokia:
bankas su individualia įmone sudarė kredito linijos sutartį, pagal kurią jis įmonei suteikė teisę naudotis kredito linijos limitu. Individualios įmonės savininkė tos pačios dienos laidavimo sutartimi įsipareigojo atsakyti bankui kaip solidarioji skolininkė visu savo turtu, jeigu įmonė neįvykdys arba netinkamai įvykdys savo prievoles bankui pagal kredito linijos sutartį. Šiai įmonei iškėlus bankroto bylą, visi įmonės mokėjimo terminai pagal kredito linijos sutartį pasibaigė. Bankas reikalauja nepatenkintos reikalavimo sumos iš laiduotojo.
Ar teisėtas banko reikalavimas? Ir kokius įstatymus skaityti, kad rasti informacijos?
Vartotojo avataras
Inga1989

Standartinė LaurasG » 2011-10-11 21:49

Teisetas. Skaityti CK.
LaurasG
Atkaklus senbūvis (-ė)

Standartinė week » 2012-01-20 21:14

Sveiki. Esu cia pirma karta. Musu seima istiko labai nemaloni situacija su banku. noreciau Jusu konsultacijos.
Reikalas yra toks. Buves mano vyras S paeme paskola ir kredito unijos. Ir sutvarke dokumentus kad namo remontui, namas priklauso jo mociutei, mociute taip pat yra jo globeja(kanagi mama mire). Laiduotojas A yra mano sesers vyras. Mes su S sisituokem po 2 men. Ir taip isejo kad issiskyrem. Kai kartu gyvenom mokejau paskola as (yra cekiukuose mano parasai) mokejau visada po daugiau kad greiciau baigtusi. Atejo laiskas kad laiduotojas privalo sumoket paskola, dabar kiek zinau viskas jau teisme. Laiduotojas nesutiko. S grasina specialiai nieko nemoketi, nes nori kersto kad mes issiskyrem, yra is sms zinute. Jis koliojasi su mumis. prasem graziuoju viska sumoket. Jis zada aiskinti kad pinigai buvo isleisti vestuvem ir taip toliau.... Kai mes kartu skyremes jokiu klausimu teismui nekilo kad dali as privalau moketi ar pan. Ir mano dokumentuose taip irasyta jog S privalo grazinti savo lesomis. Dabar jis nori kad Laiduotojas ir as viska sumokeciau. Ir kad ieskociau "pazystamu" kaip viska sutvarkyti. Suma buvo apie 36000lt dabar jau 20000lt. Pati as esu sumokejusi 13men po 1000lt. Taciau kaip unija aiskino yra labai daug palukanu priskaiciuota.

Kaip viskas pasibaigs? Ka toliau daryti? labai buciau dekinga jei kas patartu ka toliau daryt. Pati turiu maza vaikuti, jau nuo siu nervu nebegaliu miegoti. Prasau padekit ....
Vartotojo avataras
week
Naujokas (-ė)

Standartinė LaurasG » 2012-01-22 22:51

Jeigu teismas skirybu procese priteise skola vyrui - ji ir yra jo skola, taigi Jus moketi neturite. Tuo tarpu laiduotojo isipareigojimai tesiasi, taigi jis tures padengti skola (arba ji bus isieskota is jo turto). Padenges skola laiduotojas gales ja prisiteisti is skolininko.
LaurasG
Atkaklus senbūvis (-ė)

Standartinė week » 2012-02-03 16:27

O galima pasiekti iskarto kadd skolintojas sumoketu pats? Ar vistiek teks moketi laiduotojui ir veliau is jo issireikalauti? Ar kaip? Nes kiek zinau laiduotojas nesutinka ir tai pareiks teisme. Kadangi yra ir sms zinute kad viskas varoma is skolintojo specialiai. Ar galima kaip nors cia ka padaryt?
Vartotojo avataras
week
Naujokas (-ė)

Standartinė Andrius » 2012-02-04 18:12

SMS žinučių turinį reikia patvirtinti pas antstolį, norint jas naudoti. Na o ar specialiai, ar ne specialiai nemoka skolininkas niekam neįdomu. Įstatymas toks, kad tokiu atveju moka laiduotojas ir paskui pats aiškinasi su skolininku.
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

Standartinė LaurasG » 2012-02-04 20:10

Andrius rašė:Įstatymas toks, kad tokiu atveju moka laiduotojas ir paskui pats aiškinasi su skolininku.

Taip, bet laiduotojas gali reikalauti pirmiausia vykdyti isieskojima ism konkretaus skolininko turto (CK 6.80 2 d.). Taigi, jeigu Jusu buves vyras turi kazkokio turto, laiduotojas gali reikalaut pirmiausia isieskoti is to turto.
LaurasG
Atkaklus senbūvis (-ė)

Grįžti į Finansų ir mokesčių teisė, finansų valdymas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių