Grįžimas iš vaiko priežiūros atostogų

Pagrindiniai įstatymai ir klausimai, su kuriais tenka susidurti dirbant

Grįžimas iš vaiko priežiūros atostogų

Standartinė Jolanta_ » 2006-09-14 10:12

Sveiki,
Siuo metu esu vaiko auginimo atostogose. Vaikui metai ir keli menesiai. Iki vaiko gimimo dirbau 1,5 etato. 1 etatas pirmaeilese pareigose, o 0,5 antraeilese pareigose. Darbo sutartys kiekvienam etatui skirtingos. Norejau grist i 0,5 antraeles pareigas dabar, o i pirmaeiles, kai vaikui sukaks 3 metai. Darbe kadru virsininke man pasake, kad i abu darbus turiu grist vienu metu. Ar ji yra teisi? Jai ne, tai gal galima placiau paaiskinti mano teises grist i darba dabar, kai vaikui nera 3 metu (jai galima, nurodykit istatymo straipsnius, kuriais galeciau remtis bendraujant su darbdaviais).
Aciu.
Vartotojo avataras
Jolanta_

Standartinė Andrius » 2006-09-14 10:13

Kadangi turite 2 darbo sutartis, tai galite grįžti pagal kiekvieną sutartį skirtingu metu. Ir čia nėra skirtumo ar jos sudarytos pas vieną darbdavį ar ne. Atostogų suteikimą reglamentuoja darbo kodekso 180 straipsnis:

http://www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaiesk ... ry=&p_tr2=
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

Standartinė M@ma » 2009-07-27 21:07

Sveiki,
Dabar auginu vaiką, mėnuo liko iki vaikui sueis dveji metukai ir grįšiu į darbą. Noriu paklausti, kol buvau motinystės atostogose, ar per tą laiką man kaupėsi atostogos darbe, ar galiu prašyti darbdavio dviejų mėnesių atostogų iškart po dekreto?
Pagarbei.
Mama
Vartotojo avataras
M@ma

Standartinė Andrius » 2009-07-28 07:42

Na man atrodo ir atleidimo lapelį tada gausite prieš atostogas:) Na bet teisę turite žinoma manau. Tik va atostogos per tą laiką nesikaupė deja: http://www.teisescentras.lt/forumas/vie ... php?t=4456
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

Sugryzimas i darba po motinystes atostogu

Standartinė Gelele » 2009-12-29 19:27

Sveiki, turiu klausimeli ir as. Pasibaige mano 2 metu vaiko prieziuros atostogos. Turiu sukaupta 50d. kasmetiniu atostogu. Planavau jas pasiimti is karto po vaiko prieziuros atostogu. Nuejusi i darba rasyti atostogu prasymo, suzinojau, kad vadovas manes neisleidzia, sako, yra laisva darbo vieta ir tu turi gryzti, o jei nori atostogu, tai su atostogu prasymu rasyk ir prasyma iseiti is darbo. Sako, pamastyk ir informuok rytoj, ka nusprendei. Pasirinkau, zinoma, darbo vieta, t.y. gryzima i darba. Bet ta laisva darbo vieta, kitame skyriuje nei dirbau iseidama i dekreta. I mano sena darbo vieta primtas zmogus ir jis vis dirba ten. As sutinku sugryzti i darba, sutinku eiti dirbti i kita skyriu, bet... Nesuprantu kokiu pagrindu ir kuo remiantis imone turi teise mane kviesti i tos vietos konkursa (pokalbiai)? Ar gali priversti pasirasyti naujai sutarti ir dar su bandomuoju laikotarpiu? Darboviete sako, kad jai gryzti ne i savo skyriu, o i kita, nors pareigos ir darbo pobudis tas pats, bet darbo vieta yra nauja. As to nesuprantu. As juk dirbu toje imoneje, tik buvau isleista motinystes atostogu. Tai pagal DK turiu gryzti i tas pacias pareigas, su tomis pats salygomis, su ta pacia galiojancia sutartimi kaip kad gryzciau i sena vieta...Juk ne del mano kaltes ta vieta yra uzimta ir as del to neturiu nukenteti..Jei as pasirasau nauja sutarti su banduomuoju laikotarpiu, tai kita diena jie gali mane ismesti is darbo ir as lieku kvailes vietoj ir dar be nieko.
Kalbejausi su advokatu, konsultavausi VDI, jie man sake, kad imone negali taip elgtis sugryzusia darbuotojai is motinystes atostogu. Negali buti jokiu atranku, jokiu bandomuju laikotarpiu.
Gal teko kam susidurti su tokia praktika. Ka Jus siuo atveju galite pakomentuoti?
Dekoju
Vartotojo avataras
Gelele

Standartinė Rūta-Mėta » 2010-01-04 12:42

Nesuprantu kalbėjotės ir su VDI ir su advokatu, o atsakymo dar ieškote čia. Jums viską teisingai pasakė, kad darbdavys neteisus.
Pats didžiausias malonumas-padaryti tai, ko, kitų nuomone, jūs padaryti negalite.
Vartotojo avataras
Rūta-Mėta
VIP

Standartinė edita-99 » 2010-01-05 11:19

laba diena,
problemele tokia, i darba ruosiausi gryzti vaikiui suejus 2m. apie tai buvau informavusi darbdavi pora kartu zodziu (tiek su kolegom tiek su direktoriu buvo draugiski sntykiai, todel ir per atostogas as pas juos uzsukdavau daznai ) likus savaitei iki gryzimo man direktorius leido suprasti kad as nereikalinga darbe, motyvuojant tuo kad siuo metu darbo nedaug (dirbau draudime), be manes firmoj dirba dar 4 zmones du is ju vos pora men. kaip man pasielgti tokiu atveju?
Vartotojo avataras
edita-99
Naujokas (-ė)

Standartinė Andrius » 2010-01-05 19:52

Tai priimti privalo, o kaip Jums elgtis, tai tik pati galite sau patarti.
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

Standartinė Laimux » 2010-01-07 17:28

Laba diena,

esu vaiko auginimo atostogose. Mano vaikui Sausio men 15d sueina 2 metai, tai as i darba turiu ateiti 15d ar 18d? (na 16d ir 17d yra savaitgalis t.y. musu im nedarbo diena). Su direktorium zodziu sutarem kad ateisiu 18d, bet norejau pasitikslinti kaip turi buti is tikruju.
Vartotojo avataras
Laimux

Standartinė Andrius » 2010-01-07 18:20

Kaip turi būti iš tikrųjų, tai yra darbdavio pranešimas Sodrai iki kokios dienos pas Jus tos atostogos. Taigi į darbą reikia sekančią dieną po pranešime nurodytos dienos.
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

grizimas i darba po vaiko auginimo atostogu

Standartinė Perliuke » 2010-01-09 15:48

Sveiki,
gla kas zinote, kokia diena man prikalusop grizti i darba? mano vaikui sausio 13 sueis 2 metukai... tai man i darba kokia diena reikia grziti. kai darbdavio pakalusiau tai atsake kad 12 diena turiu buti darbe? bet ar tikrai taip gali buti??? Aciu
Vartotojo avataras
Perliuke

Standartinė pamastymai » 2010-01-09 23:27

Jei prasyme atostogu prasete "iki vaikui sueis 2 metai", tada i darba sausio 13. Jei ivardinote kazkaip kitaip, gal ir sausio 12.
Tiesa slypi kažkur anapus...
Vartotojo avataras
pamastymai
Senbūvis (-ė)

darbo teisė

Standartinė jurgute » 2010-01-27 13:13

Sveiki, mano vaikui suejo du metukai, noreciau grizt i darba, bet supratau, kad as jiems nelabai reikalinga (man siulo kita vieta ir zymiai mazesni atlyginima). Ar galeciau as jiems pasiulyti atleisti is darbo saliu susitarimu ir sumoketi kompensacija uz isdirbta laika? Ar tai teiseta? As esu pradirbus pusantru metu + 2 metai vaiko prieziuros atostogu? Kokia man kompensacija priklausytu, ar tik uz pusantru metu, ar uz 3,5 metu?
Vartotojo avataras
jurgute

Standartinė Andrius » 2010-01-29 10:37

Tai jeigu šalių susitarimu, tai kaip sutarsite už tiek ir mokės.
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

grįžimas is vaiko priežiuros atostogu

Standartinė gitanaaaa » 2010-01-29 12:13

Laba diena.
Siuo metu auginu vaikelį. Tuoj bus 2 metukai. Ketinu grįžti į darbą. Pries išeidama motinystes atostogų dirbau operatore. Ten dirbome keturios. Deja del darbo apimties sumazejimo 1 etatas buvo panaikintas.
Ir kiek dabar teiravaus man yra siuloma dirbti siuveja. Norečiau sužinoti ar turiu teisę reikalauti, kad grįžčiau į savo buvusia darbo vietą? Ar mano darbo vieta ir pareigos turi buti išsaugotos kol sukaks vaikui 3 metai?
Ačiu už atsakymą
Vartotojo avataras
gitanaaaa

Kitas

Grįžti į Darbo teisė

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias