Dėl darbo sutarties nutraukimo ir darbo stažo

Pagrindiniai įstatymai ir klausimai, su kuriais tenka susidurti dirbant

Dėl darbo sutarties nutraukimo ir darbo stažo

Standartinė spalvotasgyvenimas » 2012-02-04 16:21

Šiuo metu esu vaiko iki trijų metų atostogose. Vaikui dabar du metai ir du mėnesiai, pagal visus įstatymus pašalpos jau nebegaunu. Į savo darbo vietą sugrįžti negaliu, nes sumažėjus darbo apimtims, mano darbo vietos nebėra. Su darbdaviu jau beveik susitarėme nutraukti darbo santykius abipusiu susitarimu. Tada galėčiau užsiregistruoti darbo biržoje, ieškotis naujos darbo vietos ir gauti pašalpą. Klausimas: ar nutraukus darbo sutartį aš liksiu socialiai drausta ir ar nenutrūks mano darbo stažas? (kas ateityje turės neigiamų pasekmių). Jeigu nenutraukčiau sutarties bučiau ir toliau apdrausta, eitų darbo stažas tik kad negaučiau jokių pajamų, ar ne taip?
Vartotojo avataras
spalvotasgyvenimas
Naujokas (-ė)

Re: Dėl darbo sutarties nutraukimo ir darbo stažo

Standartinė alvidas » 2012-02-04 21:55

Jeigu Jūs nutrauksite darbo sutartį, tai Jūsų darbo stažas nutrūks. Socialiai apdrausta būsite, jeigu užsiregistruosite darbo biržoje. O jeigu nenutrauktumėte darbo sutarties, tai ir toliau būtumėte socialiai apdrausta ir eitų darbo stažas.
DK 180 str. 3d. numatyta, kad darbuotojui, kuris yra vaiko priežiūros atostogose iki vaikui sukaks 3 metai, darbo vieta paliekama, išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama. Darbo apimčių sumažėjimas, negali būti teisėta priežastimi panaikinti Jūsų darbo vietą.
P.S.
Apie darbo santykius ir teismų praktiką darbo bylose, galite paskaityti čia - http://www.sajunga.webs.com/
Vartotojo avataras
alvidas
Naujokas (-ė)

Grįžti į Darbo teisė

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias