makola » 2008-12-17 22:36
Sveiki
Noriu pasidalyti savo samprotavimais ir išgirsti jūsų nuomonę.Išėjau iš darbo savo noru,spalio dar menesį ,bet iki šiol negavau atsiskaitymo-vieno mėn. atlyginimo ir atsiskaitymo už nepanaudotas atostogas(už maždaug 2mėn,)-bendra suma apie 1200,-,Darbdavys motyvuoja jau kelis kartus -''pinigu nėra'',ir siaip basidarė labai arogantiškas,vos ne ant tijų raidžių siunčia.(Aišku -čia tik ''mažas'' oficialus atlyginimas-pagrindinis buvo ''vokely''- čia nuplaukė jau nemaža suma,ir čia tenka kaltinti tik save)
Taigi nebusiu naivus ir esu apsisprendęs paduoti įteismą-man priklauso 1)minėtas atsiskaitymas iseinant iš darbo,2)vidutinis darbo užmokestis už laiką kurį uždelsė sumokėti (DK141st,3dalis)3)0.06proc.delspinigių.4)teismo bei advokato išlaidos(ieškinio surašymas).
Bet yra vienas niuansas:minėtas DK141st.3d,skamba taip-<3.kai uždelsiama atsiskaityti ne dėl darbuotojo kaltės ,darbuotojui sumokamas jo vidutinis darbo užmokestis už uždelsimo laiką>Taigi darbdavys gali pareikšti,-kaip čia viename iš forumų sakė-''jam padėta ant lėkštutės,bet jis neateina pasiimti''.Todėl manau iškyla klausimas dėl įrodymų.Todėl po truputi pradejau juos rinkti.Tiesa,darbdavį sunku surasti , jis dabar net ofiso neturi,reiškia net adreso.Manau vienas iš įrodymų pažyma į darbo biržą ,kurią gavau visai nesenai,tuo pačiu pakišau darbo sutartį pasirašyti-pasirašė bet antspaudo neuždėjo-manyt nujaučia kažką negero.Dar vienas įrodymas manau:pažyma-išrašas iš banko ,kur pervedinėjo 2metus,kiek dirbau,atlyginimą-taigi kas jam maišė paskutinę darbo dieną atsiskaityti su darbuotoju.Tai tiek įrodymų.Gal darbo inspekcija patars ka nors.Tik vieno nesuprantu kiek laiko galiu temti kol paduotsiu į teismą,aš lyg ir suinteresuotas tą laiką temti.Senaties terminas lyg 1metai,manau patemti 6mėn.(jei ta firmelė neužbankrutuos,greičiausiai nujaučiu taip ir bus!)
Tai tiek .Ačiū už dėmesį.Išanksto dėkoju už nuomonę.parašysiu kaip sekasi.