Prekės internetu iš fizinio asmens

Reglamentuoja vienas nuo kito teisiškai nepriklausomų fizinių ir juridinių asmenų santykius (turtinius; asmeninius neturtinius, susijusius su turtiniais; kai kuriuos asmeninius neturtinius)

Prekės internetu iš fizinio asmens

Standartinė Janina_S » 2012-06-27 12:06

Sveiki,

per tinklapį manodrabuziai.lt susiradau kosmetikos prekes, kurių tuo metu reikėjo. Tiesiog žmogus įkėlė nuotraukas ir siūlė įsigyti. Prekių aprašyme buvo nurodyta, kad prekės naujos. Tuomet prieš pervedant pinigus konkrečiai paklausiau, ar prekės tikrai naujos, nenaudotos ir kada pagamintos. Pardavėjas atsakė, kad jos šių metų gamybos ir kad naujos. Pervedžiau pinigus už prekes ir už jų siuntimą (15 Lt iš viso). Sulaukusi siuntinio pamačiau, kad prekės pagamintos prieš daugiau nei metus, supratau, kad buvau apgauta. Kreipiausi į tinklapio moderatorius, jie užblokavo pardavėją. Tam man reikėjo pas juos nuvykti į būstinę. Tuomet jie man pasiūlė kreiptis į ne maisto produktų inspekciją, policiją, kreipiausi el.paštu, tačiau jie tikino, kad tai ne jų sritis, kad reikia kreiptis į teismą.

Buvo bandyta tartis grąžinti prekes pardavėjui, tačiau pardavėjas nesutiko grąžinti visų pinigų. Iki šiol pardavėjas užblokuotas, tai reikia kažkaip spręsti šį reikalą.
Man asmeniškai sumokėti 15 Lt nėra tokie dideli pinigai, tačiau po viso šito reikalo (kai sutikau, kad pardavėją atblokuotų) sekė šmeižimas, grasinimai iš pardavėjo pusės, todėl man apsaugoti moderatoriai iki šiol yra užblokavę pardavėją.

Tiesa, vėlesniuose pokalbiuose pardavėjas pripažino, kad gal nepažiūrėjo į gamybos datą ir pridūrė, kad turiu išvis džiaugtis, kad prekes gavau.

Pardavinėtų prekių aprašymų internetinius vaizdus esu išsaugojusi, taip pat ir mūsų susirašinėjimą, (kur konkrečiai nurodyta, kaip klausiu ar prekės naujos, gamybos datą ir pardavėjo atsakymus), pinigų pervedimo kvitą.

Taigi, prašau pagalbos, nes nebežinau kur kreiptis, jeigu galiu kreiptis į teismą, tai kiek man maždaug teks patirti išlaidų? Ar man reikės mokėti žyminį mokestį kreipiantis i teismą, nuo ko pradėti, kad kreiptis i teismą? Kokie šansai laimėti bylą, ar reikėtų man advokato ar galėsiu pati atstovauti savo interesus (juk reikalas ne apie mirties atvejį).
Vartotojo avataras
Janina_S

Grįžti į Civilinė teisė ir procesas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių