senaties terminas administracinėms baudoms

Sistema teisės normų, reglamentuojančių viešojo administravimo subjektų statusą, kompetenciją, jų teisinius santykius su viešosios bei privatinės teisės subjektais bei jų tarpusavio santykius

senaties terminas administracinėms baudoms

Standartinė 999Vaidas » 2009-02-09 15:07

Ar yra senaties terminas administracinėms baudoms?Gavau iš anstolio laišką su baudos išieškojimu (120 lt) už kelių eismo taisyklių pažeidimą,kurį padariau 2002 metais.
Vartotojo avataras
999Vaidas

Standartinė Rūta-Mėta » 2009-02-09 15:35

308 straipsnis. Nutarimų skirti administracinę nuobaudą vykdymo senatis
Negali būti vykdomas nutarimas skirti administracinę nuobaudą, jeigu jis nebuvo perduotas vykdyti per tris mėnesius nuo priėmimo dienos. Jeigu nutarimo vykdymas sustabdytas sutinkamai su šio kodekso 295 straipsniu, senaties termino eiga sustabdoma iki skundo išnagrinėjimo. Sutinkamai su šio kodekso 306 straipsniu atidėjus nutarimo vykdymą, senaties termino eiga sustabdoma iki termino atidėjimo pabaigos.
Nutarimo dėl administracinio arešto vykdymo senatis - vieneri metai.
Lietuvos Respublikos įstatymai gali nustatyti kitokius, ilgesnius nutarimų atskirų administracinių teisės pažeidimų rūšių bylose vykdymo terminus.

:roll: Baudos isieskomos pagal CPK. Taciau yra LVAT konsultacija (senatis 2 metai) ir LVAT nutartis (senatis - 1 metai).
Pats didžiausias malonumas-padaryti tai, ko, kitų nuomone, jūs padaryti negalite.
Vartotojo avataras
Rūta-Mėta
VIP

Standartinė liolek » 2010-06-02 20:58

o ar yra senaties terminas tokiam atvejui: mane 'nusove gegute' , bet as emigraves ir grystu i lietuva tik atostogu, taigi jie nori mane nubausti, bet tam man reikia atvykti i policija :) o as nevykstu... ar yra senaties terminas tokiam atvejui?
Vartotojo avataras
liolek
Naujokas (-ė)

Senatis KET

Standartinė Valetudo » 2010-06-03 16:34

Laba diena Administracinėn atsakomybėn patraukto asmens teisinė padėtis negali būti blogesnė už padėtį asmens, kurio atžvilgiu buvo priimtas apkaltinamasis nuosprendis baudžiamojoje byloje. Atsižvelgiant į tai, kad Administracinių teisės pažeidimų kodeksas nenustato administracinės nuobaudos vykdymo senaties terminų, išskyrus atvejį, kai buvo paskirtas administracinis areštas, administracinių teisės pažeidimų bylose pagal analogiją gali būti vadovaujamasi Baudžiamajame kodekse numatytomis taisyklėmis. Baudžiamojo kodekso 96 straipsnio 1 dalis nustato, kad apkaltinamasis nuosprendis nevykdomas, jei jis nebuvo įvykdytas per dvejus metus, kai paskirta bausmė už baudžiamąjį nusižengimą. Baudžiamojo kodekso 96 straipsnio 3 dalis numato, kad jeigu nuteistasis po nuosprendžio įsiteisėjimo vengia atlikti bausmę, senaties eiga sustoja.
Vartotojo avataras
Valetudo
Naujokas (-ė)

Standartinė as222 » 2010-06-05 22:51

liolek rašė:o ar yra senaties terminas tokiam atvejui: mane 'nusove gegute' , bet as emigraves ir grystu i lietuva tik atostogu, taigi jie nori mane nubausti, bet tam man reikia atvykti i policija :) o as nevykstu... ar yra senaties terminas tokiam atvejui?

jo paskelbs tavo paieska, tai suras vistiek tave. nes uz atp galima paskelbti asmens paieska
Vartotojo avataras
as222

Standartinė Andrius » 2010-06-06 08:44

Gal paskelbs, gal ne. Galime tik spėlioti. O senaties terminas yra pusė metų, gali būti pratęsta iki metų.
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

Re: senaties terminas administracinėms baudoms

Standartinė amber » 2012-01-18 11:44

Senaties terminas baudos išieškojimui yra 2 metai,reikia kreiptis į antstolį,kad jis surašytu išieškojimo negalumo aktą ir kreiptusi į teismą dėl baudos panaikinimo.Pagal LVAT konsultacija 2003.01.22 ,26 K-1arba BK-96 str.,yra sakoma,kad ATPK negali būti blogesnė padėtis ,negu pagal BK.
Vartotojo avataras
amber

Standartinė jolanta37 » 2012-01-26 22:17

laba diena.prasau jusu atsakymo.2007m pabaigoje man susutojus pakely i mane ipuole automobilis,mes susitare is eismo ivykio pasisalinome,aisku padariau didele klaida,mane uz tai kad pasisalinau nuteise 3000 lt bauda,perdave anstoliams,kol turejau darba atskaiciuodavo skola,bet jau antri metai kaip nerandu darbo,liko dar 1500 lt skola ir ji auga,gaunu 208 vaiko pinigus(4 nepilnameciai vaikai)is ju atskaiciuoja po 50 lt kas menesi,turto neturiu,masina negaliu pirkt,nes atims,kaip susirasti darba mieste,nes kaime gyvenu,negaleciau vazinet,nes atimtu masina.ar negalima sustabdyt kad procentai nepriaugtu,buvau iki 1200 grazinus,nebedirbu ir vel priauga,labai jaucias kad atskaiciuoja vaiku pinigus?
Vartotojo avataras
jolanta37

Standartinė Svečias » 2012-01-29 18:14

labas vakaras,tai jus kreipkites i teisma ir prasikite, kad teismas panaikintu sutarti kure jus esate pasirasiusi.nes antstolei negali isskaiciuoti vaiku pinigu.nesvarbu kad jie yra siuncemi pas jus i saskaita.nes tai yra vaiku pinigai.
Vartotojo avataras
Svečias

Grįžti į Administracinė teisė

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių