Santuoka su uzsieniečiu ar užsieniete

Sužadėtuvės, santuokos sudarymas, vaikų ir tėvų teisės ir pareigos, santuokos nutraukimas ir pan.

Santuoka su uzsieniečiu ar užsieniete

Standartinė Ramune. » 2007-10-17 21:33

Sveiki,
Siuo metu as gyvenu Anglijoje, o mano busimas vyras, Pietu Afrikos pilietis, P Afrikoje. Planuojame susituokti Lietuvoje ir po to kartu vykti gyventi i Anglija. Pacios santuokos formalumai Lt mazdaug aiskus, taciau kokia procedura laukia mano vyro po to? Kaip ir kur jis tures susitvarkyti reikalingus dokumentus kelionei i Anglija? Ar jis tures kreiptis i JK ambasada Vilniuje, o gal jam gali pagelbeti tik JK ambasada jo gimtojoje salyje?
Dar vienas klausimas apie pacia santuoka: ar gali kas nors, musu igaliotas, uz mus paduoti pareiskimus santuokai?
Aciu labai.
Vartotojo avataras
Ramune.

Standartinė Andrius » 2007-10-17 21:50

Pirmiausia, jei kyla klausimas ar galite paduoti pareiškimus per įgaliotus žmones, tai jau pasako, kad apie santuokos tvarką Lietuvoje visiškai nieko nenutuokiate. Pareiškimai paduodami ASMENIŠKAI. Sykį aišku teko girdėti, kad nuotaka norėjo įgalioti draugę net susituokti už ją... na visko prisigalvojam kartais.

Tai, kad susituoksite su užsieniečiu Lietuvoje, jam nesuteiks kažkokių lengvatų važiuojant į Angliją. Jis turės gauti kaip suprantu D.Britanijos vizą. Ją galbūt gali išduoti ir Lietuvoje esanti ambasada (bet manau reiktų pasidomėti, jau P.Afrikoje, JK ambasadoje).
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

santuoka su uzsienieciu Lietuvoje

Standartinė Dr. RN » 2007-11-12 12:22

Laba diena,

As ir mano suzadetinis (uzsienietis) planuojame susituokti Baznycioje.
Noreciau issiaiskinti, kokius dokumentus reikia pateikti Baznyciai, ir kokios proceduros laukia po to. Kur galeciau kreiptis, kad gauti atsakymus del reikalingu dokumentu ir proceduru?

Is anksto dekoju!
Vartotojo avataras
Dr. RN

Re: santuoka su uzsienieciu Lietuvoje

Standartinė RamunasD » 2007-11-12 12:59

na geriausia del dokuemntu kreiptis i ta baznycia, kurioje ketinate tuoktis. manau baznycios tarnautojai pasakys viska ka ir kada pateikti.
Vartotojo avataras
RamunasD
Senbūvis (-ė)

Standartinė Andrius » 2007-11-12 13:38

Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

Standartinė RamunasD » 2007-11-12 13:56

na dekui, Andriau. tikrai issamiai viskas parsyta. gal kada ir man asmeniskai pravers :)
Vartotojo avataras
RamunasD
Senbūvis (-ė)

Del santuokos su uzsienieciu

Standartinė palo » 2007-11-19 15:05

Laba diena,

Esu lietuvė, o mano mylimas vyras - Saudo Arabijos karalystės pilietis.
Abu galvojama apie vestuves, tačiau abu žinome, kad tiek iš Lietuvos, tiek iš Saudo Arabijos pusės gali kilti sunkumų, nes abi šalys nepalaiko jokių ryšių.
Klausimas: ar įmanoma būtų susituokus Lietuvoje gauti Saudo Arabijos vestuvių vizą? (marriage visa)
Koks abiejų šalių ambasadų vaidmuo norint, kad jų šalių piliečiai sudarytų santuoką?
Kur dar galėčiau kreiptis dėl šio konkretaus atvejo?

Ačiū,

Pagarbiai
Vartotojo avataras
palo

Standartinė Andrius » 2007-11-19 19:28

Susituokti Lietuvoje manau galite, tam reikės būsimo vyro tam tikrų dokumentų iš Saudo Arabijos institucijų (kad nevedęs ir t.t.). Vestuvių vizą kaip suprantu norite gauti sau, kad galėtumėte vykti į Saudo Arabiją? Tada dėl jos reikia kreiptis irgi į Saudo Arabijos institucijas (arba gal kažkiek pakonsultuot galės mūsų užsienio reikalų ministerijoje), kokias pagrindais ir kokios ten vizos išduodamos.
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

Standartinė RamunasD » 2008-02-11 09:32

sveiki,
asmenys (vienas jų LR pilietis) susituokė užsienyje, jų santuoka įregistruota toje valstybėje nustatyta tvarka. Dabar jie dar norėtų santuoką įregistruoti Lietuvoje. Pagal 2006-05-19 teisingumo ministro įsakymo Nr. 1R-160 "Dėl civilinės metrikacijos taisyklių atvirtinimo" 75 punktą Lietuvos Respublikos piliečių po 1990 m. kovo 11 d. užsienio valstybių institucijose įregistruotos santuokos įtraukiamos į apskaitą jų gyvenamosios vietovės Lietuvos Respublikoje civilinės metrikacijos įstaigoje įrašant santuokos įrašą ir išduodant santuokos liudijimą. Prašymas, taip pat pridedami dokumentai, reikalingi užsienyje sudarytai santuokai įtraukti į apskaitą, civilinės metrikacijos įstaigai gali būti pateikti tiek per įgaliotą asmenį, tiek per Lietuvos Respublikos konsulinę įstaigą.
Klausimas: ar asmenys norėdami įtraukti santuoką Lietuvoje gali eiti į santuokos rūmus ir atlikti visas santuokos sudarymo apeigas, nes pagal šias taisykles lyg ir nėra draudimo to padaryti, nes nuėjus tik pateikti prašymą be oficialios ceremonijos tai lyg ir nelabai šventiška?
Vartotojo avataras
RamunasD
Senbūvis (-ė)

Standartinė Andrius » 2008-02-11 10:16

Aš manau, kad sunkiai. Nes juk santuoka jau sudaryta. Taigi vyru ir žmona asmenys jau paskelbti. Be to veiksmas (konvejeris) vykstantis civilinės metrikacijos skyriuje (bent Vilniuje) man mažai asocijuojasi su šventiškumu :) Na bet geriausiai turbūt pakomentuotų pačiam metrikacijos skyriuj, gal norui esant ir galėtų suorganizuoti ceremoniją.
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

Standartinė RamunasD » 2008-02-11 10:47

na as Andriau suprantu, kad Vilniuje konvejeris, bet mažesniuose miestuose būna besituokiančiųjų mažai. Reiks turbūt skambinti į CMS ir klausti kaip dėl tos ceremonijos, nes draudimo kaip ir nėra, o papildomi pinigai manau biudžetui nepamaišys :)
Vartotojo avataras
RamunasD
Senbūvis (-ė)

santuoka su uzsienieciu lietuvoje

Standartinė simbute » 2008-08-05 14:28

laba diena!!!!!!!esu li9etuve,o mano isrinktasis is maroko.gyvename ir dirbame italijoje.norime susituokti lietuvoje.kur geriausia kreiptis,kokiu dokumentu reikia,ir kiek laiko tai viskas uztrunka?????p.s.mano mylimasis neturi italijos dokumentu,tik savo salies-maroko.ar tai nekenkia mums susituokti lietuvoje?????is anksto dekoju
Vartotojo avataras
simbute
Naujokas (-ė)

Standartinė Rūta-Mėta » 2008-08-05 14:59

Nebūtina kurti dviejų viendoų temų-atsakymas nuo to tikrai nepagreitės.
Kreipkitės į Civilinę Metrikaciją ten jums viską išaiškins.
Pats didžiausias malonumas-padaryti tai, ko, kitų nuomone, jūs padaryti negalite.
Vartotojo avataras
Rūta-Mėta
VIP

santuoka su uzsienieciu

Standartinė Rimanta » 2009-01-04 12:21

planuoju susituokti su uzsenieciu.Turiu Nekilnojamo turto Lietuvoje ir santaupu uzsienio banke.Ar po vedybu tai taps bendra nuosavybe?Ar po mano mirties mano dukra ka nors paveldes?
Vartotojo avataras
Rimanta
Naujokas (-ė)

Standartinė Andrius » 2009-01-04 12:31

Visiškai nėra skirtumo šiais klausimais, ar su lietuviu, ar užsieniečiu tuokiatės. Na nebent kur užsienyje necivilizuotame tuoksitės... O šiaip visas turtas įgytas iki santuokos yra kiekvieno atskiras. Toks ir išliks. Ką įgysite santuokoje bus greičiausiai per pusę. Dukra paveldės Jūsų turtą (dalinai su vyru). O šiaip galimos įvairios vedybinės sutartys kur turto režimo variantų yra begalės.
Vartotojo avataras
Andrius
Administratorius

Kitas

Grįžti į Šeimos teisė

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių